Nik Abduh: DAP Jangan salahkan PAS jika kecewa prestasi Amanah
Pemimpin PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz hari ini menasihatkan Lim Kit Siang supaya tidak menyalahkan parti Islam itu hanya kerana beliau kecewa dengan prestasi Amanah.

“Master Lim janganlah menggelabah kecewa dengan prestasi Amanah. Sendiri tanggunglah,” tulisnya dalam Facebooknya hari ini.

Beliau merujuk dakwaan penasihat DAP itu semalam yang calon PAS akan dikorbankan seperti “pengebom berani mati” demi membantu calon Umno menang pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Lim dalam kenyataan yang dilaporkan Malay Mail Online turut mendakwa hasrat PAS untuk memenangi 40 kerusi Parlimen dan 5 negeri pada PRU14 bertujuan menyembunyikan niat sebenar parti Islam itu untuk membantu Umno dan BN.

“Wah, orang tua DAP tu siap kata presiden PAS guna pengebom berani mati untuk pastikan Umno BN menang.

“Huh, ayatnya…sampai ke tulang sumsum DAP sungguh. Virus demam meningitis ke apa sampai bersembur air tulang belakang dikeluarkan percuma?

“Janganlah ajar generasi baru DAP guna ayat ‘style’ dinasti kuno…Takkan itu yang Pulau Pinang nak wariskan kepada generasi esok?” soal ahli Parlimen Pasir Mas itu.

Sumber: http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2017/08/30/nik-abduh-jangan-salahkan-pas-kerana-kecewa-prestasi-amanah/
Previous Post Next Post