Tommy Thomas, sila letak jawatan!


oleh: HAJI AHMAD AMZAD HASHIM
5 April 2019

SAYA ingin mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad yang akhirnya membuat keputusan Malaysia menarik diri dari Rome Statut.

Menandatanganinya adalah satu kesilapan yang sangat merbahaya. Menarik diri dari Rome Statut adalah tindakan yang tepat dan membetulkan kesilapan.

Tommy Thomas tidak layak menjadi Peguam Negara kerana gagal memelihara Negara dari tersilap menandatangani Statut yang mendedahkan Raja Raja Melayu, Agama Islam dan Keistimewaan Melayu kepada pelbagai risiko.

Kegopohan beliau mengiktiraf sijil UEC membelakangkan Kerajaan Malaysia yang dipimpin Perdana Menteri sehingga Tun Mahathir perlu mengingatkan adalah tugas kerajaan membuat keputusan mengiktiraf atau tidak, bukannya Tommy Thomas.

Tommy Thomas perlu meletak jawatan kerana lebih banyak kesangsian akan timbul dari tindak tanduk beliau dalam melaksanakan tugas sebagai Peguam Negara.

HAJI AHMAD AMZAD HASHIM ialah Ahli Parlimen Kuala Terenggganu
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget