TEPAT. TELUS. TERKINI.

Najib, Bashah Di Langkawi


Najib tak rela mencaki-maki walau musuh mengeji


PRU14 | Pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak mahu mengambil pendekatan berhemah ketika berkempen ketika pencabarnya didakwa menentang gabungan itu dengan cara tidak sepatutnya.

Bercakap di depan kira-kira 500 orang, Najib berkata BN akan terus memilih untuk bercakap secara berhemah semasa menerangkan agenda parti membangunkan negara.

“Saya tak pilih pendekatan mengutuk, mencaci atau pun mengeluarkan kata-kata kesat. Sepatutnya saya boleh (berbuat begitu) sebab yang menentang saya mengamalkan cara begini.

“Tapi saya memilih bercakap secara berhemah dan menerangkan kepada tuan-tuan agenda kita, kerana politik bukan harus berkisar pada nilai moral yang begitu rendah sekali.

"Kita patut berkisar kepada agenda untuk rakyat, agenda kita untuk masa depan negara, agenda transformasi dan perubahan.

“Siapa ada agenda lebih baik lagi, siapa ada agenda diyakini, siapa sebenarnya yang boleh deliver (melaksanakan) perubahan dan transformasi yang dihasratkan - itu sebenarnya kayu pengukur muktamad dalam apa yang kita nak lakukan,” katanya.

Najib berkata demikian ketika berucap pada majlis malam santai industri pelancongan Langkawi di Dewan Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC), Langkawi malam ini.

Umum 18 inisiatif baru

Turut hadir Pengerusi BN Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah.

Petang tadi, Najib tiba di Langkawi untuk berkempen di Pulau yang terkenal dengan legenda Mahsuri.

Kawasan pusat pelancongan ini antara yang paling panas pada PRU ke-14 ini kerana menyaksikan kemunculan semula bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dalam politik secara langsung.

Beliau bertanding untuk mencabar penyandang kerusi parlimen Langkawi Datuk Seri Nawawi Ahmad. Turut menyertai saingan itu ialah calon PAS Zubir Ahmad.

Sumber:
https://www.malaysiakini.com/news/423128
Labels:
Reactions:

Post a comment

[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget