Seruan hadir ke Solidariti Bantah Perisytiharan Baitul Maqdis sebagai ibu negara IsraelSERUAN HADIR KE SOLIDARITI BANTAH PERISYTIHARAN BAITUL MAQDIS SEBAGAI IBU NEGARA ISRAEL

Gerakan Pembela Ummah (UMMAH), bersama-sama dengan umat Islam di seluruh dunia membantah sekeras-kerasnya tindakan Presiden Amerika, Donald Trump yang mengisytiharkan Kota Jerusalem sebagai Ibu Negara Israel.

Tindakan Trump itu sekaligus mengundang kemarahan umat Islam terutama rakyat Palestin yang sudah sekian lama ditindas.

Setelah amaran dunia tidak diendahkan Trumph, kini tiba masanya dunia menyaksikan kebangkitan Islam sebagai tindakan balas terhadap kezaliman Amerika Syarikat.

Justeru, kami menyeru semua NGO mahupun individu tanpa mengira bangsa, agama dan parti politik untuk hadir ke Himpunan Aman membantah tindakan Trump ini. Himpunan akan diadakan di perkarangan Kedutaan Amerika Syarikat selepas solat Jumaat esok (8 Disember 2017).

Semoga usaha kecil ini membuktikan solidariti sebagai rakyat Malaysia terhadap nasib saudara Islam kita di bumi Palestin.

Ayuh rakyat Malaysia! Baitul Maqdis milik Islam!

HJ AMINUDDIN YAHAYA
Ketua Sekretariat
Gerakan Pembela Ummah (UMMAH)
18 Rabiul Awal 1439
7 Disember 2017
Labels:
Reactions:

Post a Comment

[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget