TEPAT. TELUS. TERKINI.

Pendirian PAS menuju PRU14 - TG Hj Hadi


Intipati Ucapan Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang, Presiden PAS semasa Taklimat Khas Presiden di Kompleks PAS Kedah pada 28 Januari 2017

Tuan Guru memulakan Ucapan dengan memetik Surah As Soff ayat 8.

Sejarah kejatuhan Islam, genap 100 tahun perjanjian lawrence dan skyes picot yg bertujuan untuk membatalkan dan menjatuhkan pemerintahan khalifah Uthmaniah dan membahagikan Empayar Uthmaniah.

2 Diplomat, Perancis dan British telah mengadakan perjanjian sulit merancang untuk bahagikan wilayah selepas perang dunia pertama.

Peta baru wilayah Islam. Negara negara Islam akan dipecah-pecahkan dan diserahkan pemerintahan kepada pemimpin yg dididik oleh mereka.

Seorang tokoh ekomoni Amerika, dlm temubual dalam majalah sebuah majalah ekonomi pernah berkata "Untuk menjana ekonomi, boleh dicetuskan peperangan."

Penjualan senjata akan menyebabkan ekonomi negara pengeluar senjata seperti Amerika akan terus dijana.

Cetuskan perbezaan yg ada dalam Islam, perkauman dan mazhab ialah sumbu yang mesti dinyalakan.

Dalam sebuah Jurnal tentera Amerika yg ditulis oleh seorang tokoh tentera pada 2 Januari 2006, Negara2 Islam akan mempunyai peta baru.

Setiausaha Negara Amerika Condeliza Rice semasa berucap di Tel Aviv "Kita perlu lakar peta baru dunia Islam.

Contohnya Arab Saudi akan di bahagian 3 bahagian.

Syiria, Yaman, Iraq, dan semua negara arab akan dipecahkan mengikut mazhab. Ahli sunnah, Syiah, wahabi, Alawi dll.

Isu perbezaan mazhab ini telah dibahaskan dan diselesaikan oleh Ulamak Islam sejak ribuan tahun dahulu.
Daripada lebih 1 billion umat Islam di dunia ini.

90% Ahli Sunnah
10% sahaja mazhab lain.

Allahyarham Ust Fadhil Noor pernah berdoa supaya Allah panjangkan umur Tun Mahadhir supaya dia lihat kesan kerosakan yang dia buat.

Tun Mahadhir buat persempadanan pilihanraya untuk menyingkirkan PAS.

Kawasan2 yang kuat PAS seperti Kelantan dan Terengganu, satu kawasan ada yang sampai 120 ribu pengundi. Di tempat2 yang lain seperti di Johor jumlah pengundi hanya 20 - 30 ribu sahaja.

PAS buat tahaluf siyasi dan hampir menumbangkan BN.
89 kerusi parlimen dapat kepada Pembangkang.
PAS 21
PKR 30
DAP 38

Bila ada usaha pihak2 tertentu nak tumbangkan BN menerusi undi tidak percaya, kerusi bukan Islam akan jadi Majoriti.
Islam jadi 39 kerusi.
Peraturan politik Islam, pemimpin dari Quraisy. Quraisy dalam konteks Malaysia ialah bangsa melayu. Melayu bangsa yang mojoriti. Ini bukan isu perkauman. Ini realiti di malaysia yang perlu kita sedar dan faham. Inilah Siyasah Syar'iyyah yang kita perlu fahami.

65% islam
25% Cina
10%  India dan lain2 .

PAS ada 192 kawasan seluruh negara

PAS mesti pertahankan kelantan, memerintah Terengganu dan Kedah, menguasai selangor, PAS mesti dapat 40 kerusi Parlimen, barulah UMNO tidak angkuh. Kita mesti mempertahankan Islam dan Islam mesti memerintah.

Persefahaman yang kita buat tidak boleh menyentuh dasar parti masing2, kita kemuka RUU 355 untuk memperkasa mahkamah syariah. DAP tak setuju dan tentang. Pindaan 355 ini hanya perlu simple majoriti. Tak perlu pindaan perlembagaan.

Mahkamah syariah sekarang ini lebih rendah dari mahkamah majistret di daerah2.

Pindaan yang kita kemukakan akan meningkatkan jumlah Hukuman iaitu :

Penjara 30 tahun
Denda RM 100,000
Sebatan 100 rotan

Kita tidak boleh buat semua dalam hukum hudud, tetapi pindaan ini mengizinkan sebahagian hukum dilaksanakan. Sebat mengikut syariat.

Peminpin PAS bincang dengan pimpinan tinggi UMNO dalam usaha nak pinda akta 355 ini.

Akhirnya UMNO terima kerana desakan pengamal undang2, Ketua Hakim, Peguam negara dan Hakim2 kanan semuanya mendesak supaya akta ini dipinda.

Kalau campur semua Undi PAS dan UMNO di parlimen, kalau semuanya hadir sekali pun, masih belum dapat simple majoriti 112 Undi. Sebab itu kita tangguh perbahasan di Parlimen. Bila isu ini melibatkan kepentingan ummat Islam, kita nak bagi sedikit masa kepada semua pihak.

Kita bagi amaran kepada orang bukan Islam.
Ini hak orang Islam. Jangan campur urusan orang Islam seperti Ahok di Indonesia,bila dia campur urusan orang Islam di Indonesia, ummat Islam bangun menentang.

Kalau tidak mahu ketegangan kaum, jangan campur urusan orang Islam.
Reactions:
[blogger]

1Mediaonline

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget