NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bagaimana bila Dap cela pemimpin Umno?

BAGAIMANA BILA DAP CELA PIMPINAN UMNO?

Roslan SMS

Dalam PAU yang baru selesai kita dengar pimpinan tertinggi Umno memberi justifikasi mengapa mereka memilihi untuk berkerjasama dengan DAP dan PH walau sebelum ini mereka cucuh serangan pada parti berkenaan.

DAP yang sebelum ini dilabel ekstrimis dan rasis tiba-tiba setelah ditunggagi dijulang dan dipuja sebagai penyelamat dan rakan baik.

Kerjasama Umno dan DAP sekarang ini dakwa mereka  disesuaikan dengan keperluan dan kedinamikan semasa. 

DAP tidak bermuka-muka dan berpura-pura setiakawan kata mereka. Dalam kata lain DAP yang sebelum ini musuh ketat sehingga PAU sebelumnya  menegaskan "NO DAP" hari ini rupa-rupanya DAP itu baik dan ikhlas.

Moga Umno gembira dengan DAP.

Hari ini setelah selesai PAU pemimpin DAP yang tidak berpura-pura setiakawan itu keluar kenyataan. Timbalan Pengerusi DAP P.Pinang P.Ramasamy mendakwa:

"Zahid mungkin tidak terjejas buat masa ini, tetapi dia seolah-olah menjadi ‘beban’ kepada Umno dan sedikit sebanyak kepada Pakatan Harapan (PH) atau kerajaan perpaduan,”.

Cukup berani dan tidak beepura-pura kenyataan Ramasamy ini. Wajar sungguh ahli-ahli Umno dengar dan terima secara terbuka.

Tambah beliau:

." Umno tidak boleh diremajakan tanpa membersihkan imejnya yang “dicemari rasuah” terlebih dahulu, sambil menambah bahawa Zahid nampaknya “pemimpin paling tercemar”.

Kawan baik yang baru dakwa Presiden Umno "pemimpin paling tercemar". Dulu masa berkawan dengan PAS tidak pernah rasanya pemimpin Umno dimaki begitu.

Tapi pemimpin Umno hari ini sudah banyak termakan budi dengan DAP. Ahli-ahli Umno jangan kata apa-apa, sabar dan terima sahaja kenyataan kawan baru ini.

Kalau mereka terus celupar begitu, maka ratiblah sebagaimana soldadu yang mengiringi si Luncai ....biarkan biarkan.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo