NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kini anda boleh mengosongkan ruang storan telefon dengan mudah

Whatsapp merupakan alat komunikasi yang paling banyak digunakan . Tahukah anda, gambar dan video yang dihantar oleh rakan dan keluarga selama ini mungkin menyebabkan ruang storan telefon anda penuh. Jangan risau. Kini WhatsApp menjadikannya lebih mudah untuk membersihkan penyimpanan langsung dari aplikasi telefon anda.

WhatsApp sudah mempunyai fungsi asas untuk membersihkan media yang disimpan, tetapi sekarang anda mendapat pengurusan data yang lengkap. Sekiranya anda menuju ke WhatsApp > Settings > Storage and Data > Manage Storage, anda akan disambut dengan antara muka baru yang mengkategorikan item mengikut ukuran, dan membolehkan anda melihat pratonton fail sebelum menghapusnya. Anda kemudian boleh memilih beberapa item untuk dihapus, sambil mengekalkan fail yang ingin anda simpan.

Ciri baru ini juga akan membahagi media menjadi dua kategori: fail yang lebih besar dari 5MB, dan fail yang telah di "forward" berkali-kali. Selanjutnya, WhatsApp juga akan memaparkan peringatan ketika penyimpanan telefon anda hampir habis, yang mendorong anda untuk menghapus beberapa fail media.

Fungsi baru ini akan dilancarkan kepada pengguna WhatsApp secara global minggu ini.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo