Adakah ELCB Rumah Anda Dalam Keadaan Baik?


Buat pengetahuan semua, untuk mengelakkan kejadian litar pintas, ELCB yang berada dikotak suis utama (yang bila kilat kuat dia jatuh,pastu kita tolak naik semula keatas tu),benda itu adalah sangat  penting untuk kita yang berada dirumah memeriksa sEbulan sekali.

Caranya ialah dgn menekan butang 'push to trip' disebelah punat automatik tersebut. Jika setelah ditekan butang 'push to trip' automatiknya jatuh bermakna ELCB  anda dlm keadaan baik tetapi jika anda  tekan 'push to trip' dan ELCB  anda tidak jatuh,maka cepatlah menghubungi wireman untuk menukar yang baru.

Rumah anda dlm keadaan bahaya dan risiko kebakaran boleh berlaku. Peringatan bila tekan butang 'push to trip' rumah anda akan black out kerana bekalan elektrik telah diputuskan,jangan  bimbang just tolak semula ke keatas dan bekalan elektrik anda akan kembali kepada sediakala.

ELCB- Earth Leakage Circuit Breaker
Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget