Kelantan bakal anjur Ijtimak Perpaduan UmmahKOTA BHARU - Kerajaan negeri Kelantan bakal menganjurkan Ijtimak Perpaduan Ummah Rantau Asia selama tiga hari bermula 21 Julai  ini di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV di sini.

Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, semua pertubuhan dakwah Islam dari seluruh Asia termasuk Indonesia, Jepun, Korea malah pimpinan Hamas turut dijemput menghadiri perhimpunan tersebut.

"Surat jemputan menghadiri ijtimak juga akan dihantar kepada Setiausaha Agung Umno (Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor) bagi sama-sama membincangkan pelbagai isu berkaitan Islam," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Tuan Ibrahim berkata  sempena ijtimak tersebut, akan turut diadakan seminar dakwah rantau Asia bagi mewujudkan koordinasi seluruh gerakan dakwah serta berkongsi pengalaman, seminar ulama rantau Asia dan mesyuarat jawatankuasa koordinasi.

Ini adalah ijtimak kali ketiga diadakan selepas dua kali diadakan di Terengganu sebelum ini.

"Objektif diadakan Ijtimak ini adalah bagi menonjolkan nilai-nilai universal dan menafikan apa jua tohmahan sehingga mewujudkan Islamofobia.

"Kita juga mahu tonjolkan apa sebenarnya gerakan Islam dan mahu buktikan kita bukannya ekstremis seperti yang dicanang oleh pihak tertentu dengan tujuan menakut-nakutkan," katanya. - Bernama


Reactions:
[blogger]

1Media.My

{facebook#facebook.com/1mediaonline} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google-plus#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget