NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Masyarakat India KKB dibelenggu kemiskian sekian lama - Santiago

Charles Santiago berkata pemimpin yang sentiasa menyerang antara satu sama lain tidak mempunyai kepentingan terbaik masyarakat.


PETALING JAYA: Serangan politik berterusan antara pemimpin menghalang pembangunan masyarakat India di Kuala Kubu Baharu, kata bekas Ahli Parlimen DAP.

Bercakap kepada FMT, Charles Santiago berkata masyarakat India di kawasan itu berdepan banyak isu belum diselesaikan sejak berdekad lalu seperti kemiskinan, kurang peluang pekerjaan dan perumahan.

Bekas Ahli Parlimen Klang tiga penggal itu berkata, pemimpin politik harus memberi tumpuan dalam menyelesaikan isu berkenaan daripada membuang masa bergaduh sesama sendiri menjelang PRK Kuala Kubu Baharu 11 Mei.

“Daripada menyerang antara satu sama lain, mereka sepatutnya memberi tumpuan untuk menyelesaikan masalah dihadapi masyarakat India di sana,” kata Santiago.

“Jangan silap – pemimpin yang hanya terjerit-jerit tidak mempunyai kepentingan terbaik masyarakat. Ia menunjukkan sokongan kepada kerajaan demi kepentingan peribadi dan jangka hayat politik.”

Semalam, Ahli Parlimen Jelutong RSN Rayer menyeru bekas Adun DAP P Ramasamy dan sekutunya “menghentikan telatah mereka yang memalukan” di Kuala Kubu Baharu.

Rayer juga menuduh pengerusi Urimai cuba memanipulasi pengundi Kuala Kubu Baharu.

Wakil rakyat DAP itu juga berkata, Ramasamy tidak akan mendesak pengundi memboikot calon Pakatan Harapan (PH) dalam PRK itu jika beliau masih timbalan ketua menteri Pulau Pinang dan meletakkannya sebagai calon pada PRN Pulau Pinang tahun lalu.

Ramasamy sebelum ini berkata, Urimai memulakan kempen menggesa pengundi di Kuala Kubu Baharu khususnya kaum India supaya menolak PH pada PRK 11 Mei ini.

Beliau berkata, gesaan untuk mengetepikan PH adalah bagi memberi pengajaran kepada kerajaan persekutuan kerana tidak menunaikan janjinya.

Ketua Penerangan PKR Fahmi Fadzil kemudian mencadangkan pengerusi Urimai itu menyertai Perikatan Nasional (PN), yang mana ia ditolak Ramasamy.Sumber | FMT Malaysia ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo