NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

New Zealand dibadai Gabrielle, 15,000 pengguna terputus bekalan elektrikKIRA-KIRA 15,000 pengguna mengalami gangguan bekalan elektrik di Auckland, utara New Zealand akibat siklon Gabrielle melanda negara itu , menurut syarikat tenaga tempatan Vector pada Ahad.

“Siklon Gabrielle mengakibatkan gangguan bekalan elektrik yang meluas, terutamanya di seluruh utara Auckland. Krew kami bertindak balas secepat mungkin.

“Sehingga 7 malam [06:00 GMT], kira-kira 15,000 pengguna terputus bekalan elektrik,” menurut syarikat itu dalam satu kenyataan.

Firma itu memaklumkan bahawa gangguan bekalan elektrik dijangka berterusan sehingga Isnin, berikutan keadaan cuaca bertambah buruk, lapor Sputnik.

Pengurusan Kecemasan Auckland menggesa orang ramai bersiap sedia menghadapi gangguan bekalan elektrik besar-besaran termasuk menyimpan stok makanan, bateri, selimut, dan pakaian tebal, serta mengikuti perkembangan semasa di radio. – Bernama, 12 Februari, 2023.........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo