NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

FIFA 2022 : Dalic akui faktor tuah bantu Croatia mara

DOHA – Pengendali Croatia, Zlatko Dalic mengakui bahawa pasukannya dibantu tuah ketika mencatat keputusan seri tanpa jaringan menentang Belgium untuk layak ke pusingan 16 pasukan terbaik pada kempen Piala Dunia kali ini.
Croatia hanya memerlukan satu mata pada perlawanan itu untuk mereka layak sebagai pa­sukan kedua terbaik Kumpulan F dan berjaya melakukannya selepas Belgium terlepas beberapa peluang terbaik untuk meledakkan jaringan.

“Saya sudah menjangkakan bahawa bakal berdepan kesulitan menentang Belgium. Mereka mendapat beberapa peluang terbaik untuk merobek gawang kami, tetapi ia tidak mengubah semangat dan kekuatan mental kami.

“Kami sangat bertuah kerana mereka tidak berjaya menyempurnakan peluang-peluang terbaik yang dimiliki,” katanya.

Pada aksi awal pagi semalam, pemain pertahanan Croatia, Josko Gvardiol berjaya mencuri perhatian Dalic apabila melakukan beberapa tindakan yang berjaya menyelamatkan gawang mereka daripada dibocori.

“Gvardiol adalah pemain pertahanan terbaik di dunia. Dia baharu berusia 20 tahun, jika dia masih belum menjadi nombor satu, saya fikir dia akan mendapat kedudukan itu nanti.

“Kami sangat gembira layak ke pusingan berikutnya. Kami layak dengan apa yang telah kami pamerkan, kami mengharungi kesukaran kerana perlu berdepan pasukan yang hebat,” ujarnya.

Kejayaan mara ke pusingan kalah mati itu menyaksikan Croatia dijadual berdepan juara Kumpulan E, Jepun pada Isnin ini yang mara selepas menewaskan Sepanyol pada aksi terakhir awal pagi semalam. – AFP

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo