NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bila bersama DAP, Perak nak buat kerajaan Tempatan... Orang Melayu terpinggi luar bandar


IPOH, 9 Jamadilawal 1444H, Ahad
– Pengerusi Jawatankuasa (Exco) Perumahan dan Kerajaan Tempatan Perak, Sandrea Ng Shy Ching berhasrat mengkaji semula pelaksanaan pilihan raya kerajaan tempatan di negeri itu.

Sandrea berkata, pada masa ini beliau masih di tahap permulaan dengan langkah awal ke arah itu adalah mengadakan mesyuarat Jawatankuasa Kerajaan Tempatan Negeri pada bulan ini bagi mula mengkaji.

“Jadi kami akan mula mengkaji. Cuma saya rasa tidak adil apabila tiba-tiba ada pihak timbulkan kekeliruan kepada rakyat (mengenai pilihan raya kerajaan tempatan).

“Dalam jangka masa panjang sebenarnya, adalah baik untuk kita mula kaji semula, adakah sesuai, mampu dan bagaimana ‘road map’ untuk kita laksanakan balik (proses) undi ketiga dalam tangan rakyat ini (pilihan raya kerajaan tempatan),” katanya seperti dipetik Berita Harian, hari ini.

Dalam pada itu, beliau memaklumkan, usaha mengembalikan pelaksanaan pilihan raya kerajaan tempatan di Perak, memerlukan kajian lanjut.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teja itu menegaskan, usaha mengembalikan pilihan raya itu tidak disenaraikan dalam manifesto Pakatan Harapan (PH) atau dalam kerjasama kerajaan campuran dengan Barisan Nasional (BN).

“Pastinya, di bawah portfolio saya, akan mengkaji semula sama ada dari segi perundangan, praktikaliti, implikasi kewangan dan setakat mana kesediaan kita untuk melaksanakan semula pilihan raya ini kerana saya rasa dalam jangka masa panjang ini (pilihan raya kerajaan tempatan) sesuatu yang patut kita laksanakan.

“Cuma saya tak boleh komen berkenaan jangka masa dan berapa lama lah (proses). Cuma saya memang ada hasrat untuk semak balik dan untuk kita sekurang-kurangnya ada pelan untuk kita semak,” katanya.

Beliau berkata demikian mengulas laporan portal berita dalam talian yang mendakwa pelaksanaan semula pilihan raya kerajaan tempatan yang dilapor diperjuangkan DAP yang juga komponen PH sejak sekian lama.........
Komen: Ahli UMNO kena hukum pemimpin khianat Melayu Islam... tak tahu kalau tak ada 'perut pedal' lagi


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo