NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Hasrat DAP mahu pilihan raya PBT bakal terlaksana?


BANGI, 9 Jamadilawal 1444H, Ahad
– Dewan Pemuda PAS secara sinis menyindir barisan Kabinet kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan menyifatkannya cukup mantap dan membawa semangat reformasi.

Timbalan Ketuanya, Afnan Hamimi Taib Azamudden berkata, pengumuman Kabinet itu pasti memberikan ‘kelegaan dan kegembiraan’ kepada rakyat khususnya pengundi Pakatan Harapan (PH).

Terutama katanya, pada mereka yang tekad melawan kleptokrasi dan mahukan semangat reformasi dalam pentadbiran kerajaan baharu.

“Reformasi terbesar Kabinet Kerajaan Campuran kali ini adalah dengan pelantikan Datuk Seri (Ahmad) Zahid Hamidi, Presiden UMNO yang berdepan 47 pertuduhan di mahkamah dalam kes Yayasan Akalbudi, sebagai Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Kemajuan Desa dan Wilayah.

“Pelantikan ini selaras tawaran kedua dalam 10 Manifesto Pakatan Harapan, iaitu untuk memerangi rasuah dan mengukuhkan institusi demokrasi.

“Selain itu, Kabinet ‘reformasi’ ini juga turut dianggotai Nga Kor Ming, pemimpin DAP ekstrem yang masyhur dengan ceramah berbaur perkauman, sebagai Menteri Perumahan Kerajaan Tempatan.

“Ini bukti Pakatan Harapan sangat menyanjung perpaduan dan menolak perkauman,” sinisnya dalam kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut, Afnan mendakwa, dengan pelantikan itu hasrat DAP untuk melaksanakan Pilihan Raya Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) bakal terlaksana dengan jayanya.

“Kejayaan paling besar Kabinet ‘Reformasi’ ini, adalah apabila PH bertindak tidak meletakkan semula menteri-menteri mereka yang dicanang sebagai kejayaan dan kebanggan Kabinet PH 2020.

“Contohnya, (Datuk Seri) Dr Dzulkefly Ahmad tidak dipilih sebagai Menteri Kesihatan, walaupun menang di kerusi Kuala Selangor pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15.

“Sebaliknya, lawan beliau di kerusi Parlimen tersebut yang kalah dilantik pula menjadi menteri,” katanya.

Mengucapkan tahniah ke atas pembentukan Jemaah Menteri yang digelarnya ‘Kabinet Reformasi’ itu, beliau berkata, PAS akan terus memainkan peranannya semaksimum mungkin dalam menjadi pembangkang berwibawa.

“PAS akan menyemak imbang setiap tindak-tanduk Kerajaan Campuran PH-BN ini,” katanya.........
Komen: Orang Melayu UMNO boleh bangga, selepas ini terceruk diluar bandar


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo