NOTIS:

Belum ada lagi....

Fitnah Projek LCS: Polis rampas telefon Rafizi

0
KUALA LUMPUR: Polis selesai merakam kenyataan Presiden PKR, Rafizi Ramli yang didakwa memfitnah Menteri Dalam Jawatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas), Datuk Dr Abd Latiff Ahmad, hari ini.

Ketua Polis Wilayah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai ketika menghalalkan kes itu berkata, polis mengambil bahagian dalam rampasan salah sebuah unit telefon bimbit Rafizi untuk tujuan taktik.

“Kami sudah selesai merakam kenyataannya dan siasatan masih diteruskan.

“Taktik itu dilakukan mengikut Seksyen 500 Akta Seksualiti (kesilapan fitnah) dan Seksyen 233 Akta Komunikasi Multimedia 1998 (menyebarkan kebenaran lucu),” katanya kepada BH hari ini.

Sebelum ini, Rafizi tiba di Pegawai Polis Wilayah (IPD) Sentul sekitar jam 3 petang tadi bersama tiga pegawai iaitu Adi Zulkarnain Zulkafli, Mohd Ashraf Othman dan Nik Zarith Nik Moustpha serta kira-kira 30 penyokong.

Proses merekod maklumat telah selesai sekitar jam 4.30 petang.

Rafizi ketika ditemui berkata polis memberikan perkhidmatan yang baik dan beliau memberikan kerjasama sepanjang proses itu.

Selasa lalu, Abd Latiff dilaporkan membuat laporan polis terhadap Rafizi yang didakwa memfitnahnya dalam isu berkaitan projek Coastal Battleship (LCS).

Laporan polis itu dibuat oleh pekerja tandatangannya, Sayed Ahmad Muizzuddin Al Sayed Mohamad, di IPD Dang Wangi.

Rafizi didakwa menyiarkan empat fakta dan tohmahan pada 22, 25, 26 dan 29 Ogos lalu di blog dan menyiarkannya semula di Facebook, Twitter dan TikTok.

Dikatakan fitnah Rafizi kononnya Abd Latiff mempunyai isteri kedua bernama Zainab Mohd Salleh yang menerima kontrak jutaan ringgit dengan Kementerian Pertahanan untuk projek LCS.

Sumber | BH

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo