NOTIS:

Belum ada lagi....

Gagal kawal MP tarik sokongan, Zahid tekan ahli UMNO lepas jawatan GLC pula

0
Pemimpin Umno yang dilantik sebagai ketua dan ahli lembaga syarikat berkaitan kerajaan (GLC) didesak untuk segera meletakkan jawatan mereka dalam usaha Ahmad Zahid Hamidi memisahkan Umno dari terus bersama kerajaan Perikatan Nasional (PN), MalaysiaNow difahamkan.

Satu sumber dalaman Umno memaklumkan usaha tergesa-gesa beberapa orang kuat Zahid untuk berhubung secara peribadi dengan ratusan ahli Umno di seluruh negara yang memegang jawatan GLC di peringkat persekutuan dan negeri.

“Beliau berharap kali ini, akan ada kesan domino selepas gagal mendapat sokongan ahli Parlimen Umno, Adun dan pemimpin bahagian melepaskan jawatan dalam GLC susulan pendirian yang diambil Jazlan,” kata sumber itu kepada MalaysiaNow, merujuk kepada Pengerusi Umno Kelantan Ahmad Jazlan Yaakub yang mengundurkan diri sebagai pengerusi Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) Januari lalu.............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo