NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Syed Saddiq berjaya kumpul lebih RM700 ribu dalam tempoh 24 jam

Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menutup sumbangan orang ramai selepas lebih RM700,000 berjaya dikumpul dalam tempoh 24 jam untuk melunaskan wang jaminannya.

Jumlah keseluruhan yang berjaya dikutip adalah RM715,573.77 dari 9,836 penyumbang.

Menurutnya, jumlah tersebut telah lebih daripada yang diperlukan untuk melunaskan wang jaminannya sebanyak RM330,000, berikutan tuduhan salah guna dana Bersatu bernilai RM1.12 juta.

Bekas menteri belia dan sukan yang turut menzahirkan rasa terima kasih terhadap orang ramai, menceritakan dia berasa sebak apabila terdapat seorang lelaki berumur tampil ke pejabatnya untuk menyumbangkan RM10 sebagai sumbangan.

“Saya tutup fundraising (kutipan dana) kerana dana untuk bayaran wang jaminan sudah lebih mencukupi.

“Petang tadi, ada pakcik datang ke pejabat saya. Ingatkan nak minta bantuan. Rupanya nak sumbangkan RM100 kepada saya.

“I felt like crying (saya rasa seperti mahu menangis). It’s in moment like this, i am reminded why I joined politics (Saat seperti ini mengingatkan saya semula mengapa saya menyertai politik),” katanya dalam satu hantaran di Facebook hari ini.

Syed Saddiq semalam didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur atas tuduhan menyalahgunakan dana Bersatu bernilai RM1.12 juta.

Dia mengaku tidak bersalah selepas dua pertuduhan dibacakan di depan hakim, Azura Alwi.

Azura kemudian membenarkan Syed Saddiq diikat jamin RM330,000 dengan seorang penjamin bagi setiap pertuduhan.

Semalam, Syed Saddiq melalui siaran langsung di Facebook memohon sumbangan orang ramai untuk membantunya melunaskan wang ikat jamin itu, di mana menurutnya dia diberi tempoh sehingga Selasa depan.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo