NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Polis buka kertas siasatan terhadap Ronnie Liu
RAUB - Kertas siasatan dibuka terhadap Ahli Jawatankuasa DAP Kebangsaan, Ronnie Liu Tian Khiew berikutan tindakan pemimpin politik itu menimbulkan kekecohan di pekarangan Mahkamah Raub pada Isnin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Senior Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata, siasatan dilakukan atas dua kesalahan dilakukan oleh Ronnie Liu yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pelek di Selangor.

Menurutnya, siasatan dilakukan mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana menghalang tugas penjawat awam dan Peraturan 17 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (PPPPPB) 2021.

“Daripada kebenaran rentas negeri memang dia ahli politik, apapun kita buka juga siasatan di bawah Peraturan 17 PPPPPB kerana walaupun dia boleh rentas negeri tetapi bergantung kepada prosedur operasi standard (SOP) Majlis Keselamatan Negara (MKN).

“Jadi kita buka juga siasatan dan siasatan sedang giat dilakukan,” katanya ketika dihubungi.

Dalam pada itu, Mohd Yusri juga memberitahu kertas siasatan turut dibuka terhadap Ahli Parlimen Bentong, Wong Tack atas kesalahan merentas daerah di bawah Seksyen Peraturan 17 PPPPPB.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/148298/BERITA/Semasa/Polis-buka-kertas-siasatan-terhadap-Ronnie-Liu

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo