NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Fastaqim 2.0: KRT Seru Pemimpin NGO Turut Bersama


Kongres Rakyat Terengganu (KRT) menyeru semua pemimpin dan ahli-ahli NGO’s seluruh negara untuk berhimpun di Pantai Tok Jembal, Kuala Nerus, Terengganu pada 29 dan 30 September 2017 dalam program FASTAQIM 2.0.

KRT adalah sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang menjadi badan induk kepada banyak NGO’s yang bernaung dibawahnya dalam negeri Terengganu.

Perhimpunan aman ini penting sebagai himpunan kesatuan umat Islam yang ingin melihat perubahan kepimpinan masyarakat yang lebih baik.

Walau pun NGO bukan pertubuhan politik atau ‘non partisan’ tetapi mereka tentu mengharapkan perjuangan NGO masing-masing mendapat dokongan dari kepimpinan yang lebih baik yang boleh mencapai objektif mereka selepas PRU 14 nanti.

NGO’s tidak boleh hanya menjadi golongan pemerhati sahaja dalam suasana terlalu banyak isu yang mengancam kepentingan ummah sekarang ini.

 
Apa yang penting, jika umat Islam mahu masa depan mereka lebih terjamin, mereka perlu bersama dan memainkan peranan mereka dalam gerakan blok ketiga iaitu ‘Gagasan Sejahtera’ yang dipimpin oleh PAS.

Oleh itu, bersempena dengan himpunan FASTAQIM 2.0, satu persidangan meja bulat NGO’s seluruh negara akan diadakan pada sebelah petang 29 September 2017 di sebuah resort dalam Daerah Kuala Nerus.

Pada sebelah malamnya turut diadakan majlis dialog NGO’s dengan Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berhubung dengan peranan setiap NGO.

Justeru, selaku orang yang diamanahkan, saya amat berharap ia akan menjadi momentum NGO bagi mengubah lanskap politik negara menjelang PRU 14 akan datang.

Selamat Berhimpun!


Haji Yahaya Ali
Pengerusi Kongres Rakyat Terengganu (KRT)

Sumber: http://buletinonline.net/v7/index.php/krt-seru-pemimpin-ahli-ngo-bersama-fastaqim-2-0/

© all rights reserved
made with by templateszoo