NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

MIC sangkal dakwaan ‘boikot senyap’ PRK KKB, ancam kemuka saman

Ketua Penerangan MIC Thinalan T Rajagopalu, berkata pimpinan parti secara aktif terlibat berkempen di Kuala Kubu Baharu. (Gambar Bernama)


PETALING JAYA: MIC menafikan dakwaan ‘boikot senyap’ pada PRK Kuala Kubu Baharu, sambil mempertimbangkan tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak membuat tuduhan itu, kata ketua penerangannya, Thinalan T Rajagopalu.

Katanya, MIC kekal bersatu dan menyokong penuh calon Pakatan Harapan (PH) pada PRK berkenaan.

“Sebarang cubaan menyemai perbalahan atau menyebarkan maklumat salah tidak akan diterima.

“Parti berhak mengambil tindakan undang-undang sewajarnya terhadap mana-mana pihak atau individu menyebarkan dakwaan palsu bertujuan menjejaskan integriti parti dan pimpinannya,” katanya dalam kenyataan.

Thinalan berkata, kepimpinan MIC secara aktif terlibat berkempen di kawasan Dewan Undangan Negeri Kuala Kubu Baharu.

“Apa jua dakwaan menunjukkan perbezaan atau kurangnya sokongan terhadap keputusan parti adalah tidak benar,” katanya.

Baru-baru ini, The Malaysia Insight melaporkan konflik dalaman menjejaskan sokongan MIC kepada calon PH pada PRK itu.

Memetik sumber, laporan itu menyebut bukan semua ahli bersemangat berkempen untuk PH, walaupun parti tersebut sebahagian kerajaan perpaduan.

Perasaan tidak puas hati berpunca daripada persepsi parti itu dieksploitasi oleh kerajaan perpaduan, terutama PH, untuk mendapat kelebihan.

Thinalan berkata, MIC menuntut The Malaysian Insight dan wartawan mendedahkan sumber mereka. Jika gagal, katanya parti akan mengambil tindakan undang-undang.

PRK Kuala Kubu Baharu pada 11 Mei menyaksikan pertembungan empat penjuru antara calon PH, Pang Sock Tao, Khairul Azhari Saut dari Perikatan Nasional, Hafizah Zainuddin dari Parti Rakyat Malaysia, dan bebas, Nyau Ke Xin.
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo