NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRK KKB: DAP senarai pendek 10 calon

Calon bagi PRK KKB akan dimuktamad pada mesyuarat kepimpinan tertinggi Pakatan Harapan malam ini, menurut Pengarah PRK PH, Ng Sze Han. (Gambar Bernama)


SHAH ALAM: Sepuluh nama calon berpotensi disenarai pendek oleh DAP, dan individu yang terpilih untuk bertanding PRK Dewan Undangan Negeri Kuala Kubu Baharu akan diumumkan esok.

Pengarah PRK Pakatan Harapan (PH), Ng Sze Han, berkata calon yang dipilih akan dimuktamad pada mesyuarat kepimpinan tertinggi pakatan itu yang dijadualkan berlangsung malam ini.

“DAP mempunyai senarai panjang mereka yang layak bertanding dan daripada 10 individu yang disenarai pendek, terdapat calon daripada kaum Melayu selain Cina dan India.

“Malam ini, kepimpinan tertinggi akan memutuskan calon paling sesuai dan diyakini dapat menyambung legasi khidmat cemerlang mendiang Lee Kee Hiong yang menjadi wakil rakyat di Kuala Kubu Baharu selama tiga penggal,” katanya pada majlis Aidilfitri anjuran media Selangor.

Mengakui setiap pilihan raya mempunyai risiko dan cabaran tersendiri, Ng berkata pemilihan calon yang betul akan memudahkan gerak kerja kempen dalam usaha mengekalkan pencapaian PH, khususnya DAP, di kerusi itu.

“PRK ini bukan kempen DAP dan PH sahaja tetapi ia pilihan raya yang menyaksikan kita berkempen atas nama kerajaan perpaduan yang turut didukung UMNO… dengan gabungan kekuatan serta pengalaman yang dimiliki, kita yakin akan mendapat sokongan daripada penduduk dan juga pengundi,” katanya.

PRK DUN Kuala Kubu Baharu diadakan berikutan kematian Lee, 58, pada 21 Mac lepas akibat kanser.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 11 Mei sebagai hari pengundian dan Sabtu ini sebagai hari penamaan calon.

PRK DUN Kuala Kubu Baharu adalah PRK ketujuh selepas PRU15 dengan enam daripadanya dilaksanakan tahun lepas iaitu Parlimen Kuala Terengganu (Ogos), Parlimen Pulai dan DUN Simpang Jeram (September), DUN Pelangai (Oktober), DUN Jepak (November), dan Parlimen Kemaman (Disember).Sumber | FMT Malaysia 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo