NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Lanyaklah Sanusi.....

LANYAKLAH SANUSI .....

Roslan SMS

Ada yang pernah berdemo di jalanan tuntut "Sarawak untuk orang Sarawak". Ada yang lantang dan ugut negeri tertentu keluar dari Malaysia.

Ada yang kibar bendera lain yang didakwa bendera Malaysia, ada yang protes kibar bendera terbalik, ada yang julang tokoh dan perjuangan musuh negara iaitu PKM, semua lebih jahat dan anti nasional.

Tapi kita tiada ambil tindakan, menghormati hak kebebasan bersuara yang dijamin Perlembagaan Persekutuan.

Kita kan negara bebas, meraikan perbezaan pandangan yang tidak militan atau ekstrim. Parti memerintah pun ambil nama demokratik dan keadilan rakyat

Tiba-tiba seorang MB yang diangkat oleh rakyat, yang menang melalui peti undi, bersuara bagi kepentingan rakyat negerinya, mencungkil lipatan sejarah kini mahu didakwa?

Apa yang mahu kita buktikan?

Tidak risau pula persepsi dunia pada kita? 

Negara dipimpin jaguh reformasi rantau ini yang sanggup keluar masuk penjara bersama rakyat turun ke jalanan, melaung slogan keramat "Reformasi", tapi bila giliran dia berkuasa kuku bagaikan besi......

Percayalah hari ini rakyat kebanyakkan merasakan anak kampung Sik berasal dari keluarga miskin ini, asal seperti mereka juga, sudah menjadi juara dan jurucakap mereka. Bukan beliau sendiri angkat tapi rakyat mengiktiraf.

Bukan sahaja rakyat di Kedah malah begitu juga rakyat kebanyakkan dimana ceruk dan penjuru tanahair.

Suara Sanusi kini dianggap suara rakyat.

Rakyat tidak akan diam jika beliau disekat dan dihalang, seolah menyekat dan menghalang isi hati rakyat dari didengari.

Bertindaklah terhadap Sanusi melalui kuasa di tangan kamu, rakyat akan bangkit dan cabut kuasa itu, ini bukan amaran ini bacaan politik.
( Hide )
 1. Ada terdengar yg dapigs dah kemukakan supaya menu babi dijadikan makanan kebangsaan negara mesia, hahaha nanti ada pula yang kemukakan todi jadi minuman kebangsaan, dulu ada yang mahukan dibuka kebun ganja, ... hihihi..
  nak juga dengar bab ketum jadi minuman kebangsaan,
  nanti rumah urut doll pula agaknya,

  Hebat phumdap-dapigs ni..

  hebat hebat..

  kami takleh komen banyak nih dalam bila geng2 ni cakap apa pun..
  ya lah kan kalau mereka jadi naik angin nanti kita bakal dituduh lawan Agong, lawan Sultan, dituduh menghasut, dituduh anti madani anti rahmah,
  Boleh kena dakwa tau, akta hasutan wooo.

  ReplyDelete
 2. suarakan isu lain..lebih pada majukan rakyat kedah, bantu peluang kerja utk rakyat, majukan kawasan luar bandar, isu penang,isu jual beli air ni mcm tak berkesudahan, jadikan kedah negeri maju 5 tahun akan datang..insyaallah kedah boleh

  ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo