NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

SPRM tidak dapat sahkan dakwaan Anwar PN terima dana judi, jelas Anwar penipu!


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak dapat mengesahkan dakwaan parti dalam Perikatan Nasional (PN) menerima sumbangan daripada dana judi pada pilihan raya umum tahun lalu.

Perkara itu dimaklumkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-Undang dan Reformasi Institusi) Azalina Othman Said dalam jawapan bertulis kepada Ahli Parlimen Pasir Mas dari PN, Ahmad Fadhli Shaari.

Azalina berkata agensi anti rasuah itu menjalankan siasatan terperinci berhubung dakwaan yang dibuat oleh Perdana Menteri Anwar Ibrahim selepas mempengerusikan mesyuarat Kabinet pertamanya Disember lalu.

“Bagaimanapun, SPRM mendapati maklumat terlalu umum dan tiada pihak yang boleh mengesahkan isu ini. 

“Justeru, tiada apa-apa fail siasatan dibuka ke atas isu ini,” katanya.

Anwar yang juga ahli Parlimen Tambun membuat dakwaan itu pada 5 Disember tahun lalu. 

"Sudah tentu dana itu akan digunakan untuk membiayai pilihan raya tetapi perlu menyemaknya," katanya dipetik The Malay Mail.

PN kemudian menyifatkan tuntutan itu sebagai "fitnah" dan berkata ia sedang mempertimbangkan mengambil tindakan undang-undang.

Pada Persidangan Dewan Rakyat sebelum ini Azalina berkata SPRM sedang mengkaji maklumat berkaitan sebagai asas untuk siasatannya, menjawab Fadhli yang bertanyakan status siasatan.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

( Hide )
 1. Kes 90 juta bakal dibuka semula!? Hadi dah kecut?!
  http://www.financetwitter.com/2023/05/hadi-rm90-million-scandal-could-be-reopened-the-mysterious-meeting-between-nik-abduh-and-pm-anwar.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. kenapa awak bodoh, masih nak cari kesalahan walaupun tak salah. Awak ni mesti kurang pengetahuan agama bagaimana nabi ajar. Yang salah Zahid awak sembunyi dalam butut awak

   Delete

© all rights reserved
made with by templateszoo