NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Noh sedang pertimbang ‘lamaran’ beberapa parti

Noh Omar dipecat Umno pada Januari lalu akibat pelanggaran disiplin atas kesalahan ketika PRU15.


PETALING JAYA: Bekas ketua Umno Selangor, Noh Omar yang dipecat pada Januari lalu mengakui masih mempertimbangkan “lamaran” beberapa parti.

“Tunggu…sekarang belum ada pertandingan hebat-hebat. Saya ini ‘player’ dan bukan penonton.

“Bila sampai PRN, ia ibarat Piala Malaysia. Masa itu, saya tiada pilihan dan kena pilih mana-mana ‘team’ (parti) untuk bermain,” katanya menurut Harian Metro.

Noh berkata, kriteria dipertimbangkannya ialah parti yang boleh bekerja, memberikan semangat perjuangan, tidak mementingkan diri dan lebih mementingkan rakyat tanpa mengira kaum.

“Namun, penting bagi saya adalah Bumiputera dan kaum lain mesti bersama.

“Mana-mana parti meletakkan Islam sebagai perkara utama sesuai dengan Perlembagaan kita kerana Islam adalah agama persekutuan.”

Bekas Ahli Parlimen Tanjung Karang dan ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno itu dipecat akibat pelanggaran disiplin parti mengikut Perlembagaan Umno kerana kesalahan ketika PRU15.


Sumber | FMT Malaysia

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo