NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

MyAirline jadi syarikat paling digemari di Asia dan Oceania

LONDON – Syarikat penerbangan tambang murah Malaysia, MyAirline menduduki tempat pertama sebagai syarikat penerbangan paling disukai di Benua Asia dan Oceania manakala AirAsia berada pada kedudukan kelima yang paling tidak digemari di rantau itu, lapor portal berita MailOnline semalam.

Ia didedahkan menerusi kajian di Twitter selepas penyelidikan dilakukan dengan menggunakan peralatan kepintaran buatan (AI) bagi menganalisis teks dalam beribu-ribu siaran serta memberikan skor kepada syarikat-syarikat penerbangan.

Syarikat MyAirline mendapat markah 57.5 peratus, menyebabkan ia paling disukai di Asia dan Oceania.

Sementara itu, AirAsia pula memperoleh 54.2 peratus dari segi syarikat penerbangan yang tidak digemari, menyebabkan ia menduduki tempat kelima dalam senarai itu.

Kajian itu yang dijalankan pada Disember 2022 oleh S Money itu juga membahagikan keputusan kepada wilayah-wilayah di dunia.

Dalam pada itu, syarikat penerbangan Bearskin dari Kanada adalah paling disukai di seluruh dunia dengan mendapat 53.4 peratus manakala syarikat tambang murah India, Go First merupakan paling tidak disukai dengan memperoleh 73.8 peratus. – Agensi 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo