NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

MRT 2 Laluan Putrajaya dibuka sepenuhnya 16 Mac ini

PETALING JAYA – Perkhidmatan Transit Aliran Massa (MRT) 2 Laluan Putrajaya akan mula dibuka sepenuhnya pada 16 Mac depan.

Pembukaan MRT 2 tersebut menyusul Laluan Putrajaya Fasa 2 dari stesen Kentonmen ke Putrajaya Sentral yang sudah siap sebelum ini.

“Saat yang dinanti-nantikan akhirnya tiba. Keseluruhan Laluan Putrajaya dari Kwasa Damansara sehingga Putrajaya Sentral akan beroperasi dari pukul 3 petang, 16 Mac 2023,” kongsi @MRTMalaysia di Twitter sebentar tadi.

Terdahulu, Fasa 1 MRT 2 sudah beroperasi pada Jun 2022 dengan perkhidmatan antara stesen Kwasa Damansara dan Kampung Batu.

Bagi laluan penuh, MRT 2 dilengkapi dengan 36 stesen, termasuk sembilan stesen bawah tanah sepanjang 57.7 kilometer. – KOSMO! ONLINE

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo