NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Korban tanah runtuh di Ecuador meningkat 21 orang

Seramai 656 orang turut terjejas manakala 170 lagi hilang tempat tinggal.


BOGOTA - Jumlah kematian dalam kejadian tanah runtuh di Ecuador meningkat kepada 21 orang manakala 72 yang lain masih hilang, kata pegawai.

Menurut kenyataan Sekretariat Pengurusan Risiko Ecuador (SNGR), sekurang-kurangnya 37 orang cedera dalam kejadian yang dicetuskan oleh hujan lebat itu.

Kejadian berlaku pada 27 Mac di bandar Alausi di pergunungan Andes.

Selain itu, seramai 656 orang turut terjejas manakala 170 lagi hilang tempat tinggal, lapor Anadolu.

Pihak berkuasa masih meneruskan usaha mencari dan menyelamat meskipun berdepan risiko.

Sementara itu, Kementerian Pengangkutan dan Kerja Raya Ecuador mengumumkan usaha sedang dilakukan untuk membolehkan jalan raya yang ditutup sebelum ini dibuka semula kepada lalu lintas.

Pada 18 Mac lalu, wilayah itu dilanda gempa bumi berukuran 6.7 pada skala Richter yang mengorbankan sekurang-kurangnya 15 orang.- Bernama........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo