NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Penuntut UPM yang didakwa hilang dijumpai di Larkin, hanya ingin cari ketenangan hadapi peperiksaan.

PENUNTUT sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) yang ditemukan di Johor Bahru, Johor selepas seminggu menghilangkan diri mendakwa hanya ingin mencari ketenangan untuk menghadapi peperiksaan.

Menurut Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner AA Anbalagan, Mohd Irfan Hakimi Azhar, 22, memberi kenyataan itu selepas ditemukan selamat di Stesen Bas Larkin, Johor Bahru, semalam.

“Individu berkenaan (Mohd Irfan Hakimi) ditemukan pada 5 petang oleh bapanya.

“Siasatan lanjut mendapati, dia ke Johor Bahru bagi menenangkan fikiran untuk menghadapi peperiksaan, tiada unsur jenayah dalam kejadian orang hilang ini,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mengulas lanjut, Anbalagan yang dipetik Harian Metro memberitahu, penuntut UPM berkenaan juga tidak mengalami sebarang kecederaan dan sudah dibawa pulang keluarganya ke Sabak Bernam, Selangor.

Polis sebelum ini memohon bantuan orang ramai untuk mengesan Mohd Irfan Hakimi yang dilaporkan hilang dari bilik asrama Blok Delima, Kolej Canselor, UPM sejak Jumaat lalu.

Bapa Mohd Irfan Hakimi membuat laporan polis Isnin lalu selepas usaha menghubungi anaknya itu tiada sebarang maklum balas.

Penuntut UPM itu yang dikatakan hilang, dikesan berada di sekitar Johor Bahru berdasarkan rekod transaksi kad debit miliknya.

Dia dilihat ada bersama seorang individu lain dipercayai rakannya yang dirakam hasil semakan televisyen litar tertutup (CCTV) di premis berhampiran.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo