NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PN ‘berani’ lantik Hamzah ketua pembangkang, kata Ahli Parlimen


PETALING JAYA:
Perikatan Nasional (PN) membuat “kenyataan berani” dalam melantik Setiausaha Agung Hamzah Zainudin sebagai ketua pembangkang di Dewan Rakyat, kata seorang pemimpin Bersatu.

“Sepatutnya kelantangan bersuara mengenai di mana kita akan tuju sebagai sebuah gabungan,” kata Ketua Pemuda Bersatu Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal dalam temu bual dengan BFM.

Ahli Parlimen Machang itu berkata, Hamzah dilantik ke jawatan itu kerana “kesungguhan” dan “pengalaman luas dalam kerajaan”.

Wan Fayhsal berkata, walaupun Pengerusi PN Muhyiddin Yassin mempunyai kualiti yang sama, Hamzah ada “enigma sendiri”.

PN menamakan Hamzah sebagai ketua pembangkang minggu lalu. Hamzah ialah Ahli Parlimen Larut dan bekas menteri dalam negeri.

Sementara itu, Wan Fayhsal berkata beliau telah membuat laporan terhadap dakwaan Perdana Menteri Anwar Ibrahim bahawa dana PN datang daripada syarikat perjudian.

“Anwar perlu memberikan bukti untuk menyokong dakwaannya. Beliau menambah, dana itu sebahagian besarnya disumbangkan oleh akar umbi PN.

“PN sentiasa telus mengenai siapa penderma sebaik sahaja rang undang-undang pembiayaan politik berkuat kuasa,” katanya.

Minggu lalu, Anwar membayangkan bahawa dana PN untuk kempen pilihan raya sebahagiannya datang daripada syarikat perjudian, terutama yang mengambil bahagian dalam “cabutan khas” untuk nombor 4D.

Susulan itu, PAS memberikan respons dengan menggesa Anwar memberikan bukti tehadap dakwaannya.

Setiausaha Agung PAS, Takiyuddin Hassan, berkata jika Anwar gagal menunjukkan sebarang bukti untuk menyokong “tuduhan liarnya”, PN akan mempertimbangkan mengambil tindakan undang-undang.........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

( Hide )
  1. anwar biasanya saman org yg buat tuduhan bayangan ke atasnya. skrg org lain plk akn samannya atas tudhan bayangannya.

    ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo