NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

ADUN Bemban dilantik Ketua Pembangkang DUN Melaka


MELAKA:
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bemban yang juga Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Melaka, Dr Mohd Yadzil Yaakub kini menggalas tugas sebagai ketua pembangkang di Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka.

Beliau menggantikan ADUN Bukit Katil yang juga Ahli Parlimen Alor Gajah Adly Zahari yang dilantik sebagai Timbalan Menteri Pertahanan.

"Kita akan jadi pembangkang yang lebih efektif supaya dapat memberi semak dan imbang kepada kerajaan untuk menjamin kesejahteraan kepada rakyat," katanya ketika ditemui pemberita di luar persidangan DUN Melaka di sini hari ini.

DUN Melaka mempunyai 28 kerusi terdiri daripada Barisan Nasional sebanyak 21 kerusi, PH (lima kerusi) dan PN (dua kerusi).

Sementara itu, Adly yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Melaka berterima kasih kepada Ketua Menteri Datuk Seri Sulaiman Md Ali yang menerima lima ADUN PH sebagai sebahagian daripada kerajaan negeri.

"Ia hasil pertemuan dengan Ketua Menteri jadi semangat yang sama (di peringkat Persekutuan) dibawa ke Melaka kerana kerajaan ini ialah Kerajaan Perpaduan," katanya. – BERNAMA........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo