NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Netizen senaraikan penipuan kerajaan PH-BN buat ramai setuju


Semenjak Kerajaan PH-BN mentadbir Putrajaya terdapat beberapa isu yang panas dan dibangkitkan secara tidak bertanggungjawab oleh beberapa pemimpin PH-BN sehingga apabila diminta untuk menyatakan bukti serta dakwaan di SPRM tiada dakwaan atau bukti yang mampu dikemukakan. Tidak kurang juga terdapat beberapa fakta yang disalah fahami oleh pemimpin-pemimpin PH-BN sehinggakan melakukan dakwaan yang tersasar daripada fakta sebenar dalam sidang emdiamereka sebagai Menteri.

Rakyat rata-ratanya bingung dengan pendekatan Kerajaan PH-BN yang seolah-olah menjalankan tugas sebagai pasukan pembangkang (PH) yang mempersoalkan isu-isu semasa tanpa usul periksa dan bukti yang yang jelas. Selain itu, Terdapat beberapa netizen yang menggelar kerajaan ini ibarat “baling batu sorok tangan”.

Berikut adalah senarai isu yang dibangkitkan.

 1. Isu RM600billion: TIPU
 2. Isu order Mercedes: TIPU
 3. PAS luluskan cabutan judi: TIPU
 4. Tak mohon pengampunan diraja: TIPU
 5. Tokey judi taja dana PAS: TIPU
 6. Nak turun harga minyak: TIPU
 7. Nak turun harga telur ayam: TIPU
 8. Tidak lantik Tengku Zafrul sebagai menteri: TIPU
 9. Tidak berunding dengan Zahid/UMNO untuk tubuh kerajaan: TIPU
 10. Tidak lantik diri sendiri sebagai Menteri Kewangan: TIPU
 11. Tolak penyamun, perasuah dan kleptokrasi: TIPU

Bahkan terdapat lebih banyak lagi tindakan-tindakan Kerajaan yang tidak bertanggungjawab sehingga orang mekihat kerajaan ini ibarat kerajaan carca merba yang tidak mampu untuk membawa kestabilan politik buat negara ini.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo