NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Umno cuba buat kemunculan semula guna 'pintu belakang'


APABILA kami sekeluarga pergi mengundi baru-baru ini, kami mempunyai harapan dan kepercayaan besar yang kami akan dapat menyingkirkan semua mereka yang mempunyai kes mahkamah yang tergantung.

Kami mengharapkan sebuah kerajaan yang bersih dan adil, yang akan bebas daripada sebarang beban dan hanya mengutamakan kepentingan rakyat.

Bagaimanapun, tidak lama selepas keputusan itu, kami merasakan keseluruhan proses pilihan raya adalah sia-sia kerana mereka yang kami ingin hapuskan kembali dalam gambar.

Dan parti yang menjanjikan hari esok yang lebih baik kepada semua orang akhirnya mendedahkan warna sebenar dan kini lebih bersedia untuk tidur dengan musuh.

Adakah ini dilakukan untuk kebaikan negara atau untuk memenuhi hasrat seseorang individu untuk mendapatkan kuasa dan percubaan orang lain yang tidak berkesudahan untuk mengelak daripada menjalani hukuman penjara?

Dan sekali lagi, rakyat dibuat bodoh dan dibiarkan tertanya-tanya dan menunggu.

Kami mengundi untuk perubahan dan untuk kerajaan yang boleh membantu mengemudi negara kembali ke landasan berikutan pandemik Covid-19.

Ketika itu, apabila jawatan perdana menteri disandang oleh Bersatu, Umno terlalu bersemangat untuk menggulingkan pentadbiran dan kembali berkuasa.

Sebabnya adalah jelas pada masa itu seperti hari ini. Ia hanya untuk membantu memastikan individu tertentu bebas daripada penjara, tidak ada yang lain.

Dan sekarang, tanpa segan silu, pemimpin Pakatan Harapan (PH) yang bersumpah menentang Umno sanggup berpaling tadah semata-mata mahu berkuasa semula.

Kami, rakyat dilayan seperti orang bodoh. Kita tidak mahu penjenayah kembali dalam pentadbiran.

Adakah pemimpin PH begitu rendah sehingga sanggup melakukan apa sahaja dan menjual pengundi semata-mata untuk kembali ke Putrajaya?

Ini benar-benar menjengkelkan dan memalukan. Lagipun, sebenarnya Perikatan Nasional (PN) jelas memenangi lebih banyak kerusi dan ini adalah pilihan pengundi.

Barisan Nasional (BN) bertepi dan menggunakan pintu belakang, mereka kini cuba merangkak kembali ke koridor kuasa.

Mengapa memanggil pentadbiran sebelum ini sebagai kerajaan pintu belakang, sedangkan Umno melakukan itu sekarang?

Dan PH menyambut mereka dengan tangan terbuka, melupakan segala yang pernah dikatakan dan dilakukan antara mereka.

Jelas dan nyata mengapa pengundi menolak BN dan memilih PN sebaliknya. Jika Anwar Ibrahim akan tidur dengan Ahmad Zahid Hamidi, maka lebih baik jawatan perdana menteri diberikan kepada Muhyiddin Yassin.

Lagipun, pada kemuncak pandemik Covid-19, Muhyiddin sudah membuktikan dirinya dan mampu menangani situasi itu dengan cukup baik.

Bagi kami, pengundi, kami lebih suka pemimpin yang diuji dan terbukti, berbanding mereka yang sanggup tidur dengan musuh dan yang ditunggangi dengan tuduhan di mahkamah. – 22 November, 2022.

Sulaiman Yusoff,
Taman Rasah Jaya,
Seremban.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo