NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PRU15: Jarang hadir ke Parlimen kerana ada tugas khas - Hadi Awang


MARANG:
Presiden Pas, Tan Sri Abdul Hadi Awang memaklumkan dirinya jarang hadir ke sidang Dewan Rakyat kerana terdapat tugas-tugas khas selain sebagai Ahli Parlimen.

Menurutnya, beliau juga memberi peluang kepada golongan muda daripada partinya itu untuk terlibat dalam sesi perbahasan kerana setiap parti mempunyai kuota kehadirannya tersendiri.

“Saya ditugaskan bukan sahaja di Parlimen, tapi ada tugas-tugas khas. Datang ke Parlimen ini bukan macam hadir ke sekolah, Menteri-Menteri pun lepas habis jawab soalan kembali menjalankan tugas.

“Saya sudah lama di Parlimen, banyak sesi saya terlibat... berhujah... dan kini saya beri peluang kepada Ahli Parlimen generasi baharu untuk terlibat dalam perbahasan,” kata Abdul Hadi ketika sidang media di kediamannya pada Jumaat.

Jelasnya, isu kehadiran ke sidang Dewan Rakyat yang dimainkan oleh pihak lawan ketika kempen Pilihan Raya Umum (PRU15) ini tidak langsung menjejaskan nama beliau.

Beliau sebelum ini menang di Parlimen Marang selama tiga penggal berturut-turut dan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), beliau memenangi majoriti 21,954.

Abdul Hadi yang juga Penyandang Parlimen Marang dilantik memegang jawatan Duta Khas Perdana Menteri ke Timur Tengah semasa pentadbiran kerajaan di bawah bekas Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 2 April 2020.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo