NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Malapetaka jika kekal pemimpin ‘keras kepala’, kata Puad


PETALING JAYA
: Seorang ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno berkata, keputusan parti menggugurkan beberapa nama pemimpin “heavyweight” adalah tepat berbanding mengekalkan mereka yang kebanyakannya dianggap “keras kepala”.

Puad Zarkashi berkata, pengguguran nama pemimpin terbabit daripada bertanding pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15) bukan ancaman atau mengundang malapetaka besar kepada parti.

“Beberapa pemimpin ‘heavyweight’ digugurkan. Ada yang mengancam malapetaka besar akan berlaku. Mereka lupa akar umbi Umno di bawah yang menentukan,” katanya di Facebook.

“Akar umbi Umno diyakini akan setia kepada keputusan parti. Segelintir yang di atas boleh menyalak seperti anjing menyalak bukit.”

Beliau turut mengakui bahawa jika Umno masih mengekalkan pemimpin yang “keras kepala”, ia sebenarnya membawa malapetaka kepada parti.

“Mereka tidak patuh keputusan parti. Mereka bebanan yang mengucar-ngacirkan parti.

“Lebih baik mereka digugurkan. Sikap mereka jadi senjata kepada pihak lawan menghina parti dan ia menyakitkan hati ahli Umno. Biar mereka direhatkan dulu,” katanya.

Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi ketika mengumumkan calon Barisan Nasional menggugurkan beberapa nama antaranya Shahidan Kassim (Arau), Annuar Musa (Ketereh), Halimah Mohamed Sadique (Kota Tinggi), Dr Adham Baba (Tenggara), Ismail Abdul Mutalib (Maran) dan Zahidi Zainul Abidin (Padang Besar).

Di Arau, BN meletakkan Rozabil Abdul Rahman menggantikan bekas menteri Wilayah Persekutuan itu.

Annuar juga tidak dicalon mempertahankan kerusi Ketereh dan digantikan dengan Ketua Puteri Umno Kelantan, Marzuani Ardila Ariffin.



............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo