NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Maaf tak sempat, calon PN tolak debat Syed Saddiq


MUAR:
Calon Perikatan Nasional (PN) Parlimen Muar, Abdullah Husin menolak untuk berdebat dengan bekas penyandang kerusi itu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kerana jadualnya padat.

Terdahulu, Abdullah mengesahkan beliau dan lawannya daripada Barisan Nasional (BN), Mohd Helmy Abd Latif dijemput ke majlis malam ini.

“Jadi, saya menghormati program tersebut, tapi saya sudah beritahu pihak penganjur, saya tidak dapat hadir kerana program saya sudah diatur lebih awal, sebab nak jumpa pengundi seramai mungkin,” katanya selepas melakukan tinjauan mesra di Medan Selera Tanjong Emas.

Pesuruhjaya PAS Johor itu berkata, tindakan beliau menolak debat itu bukan kerana takut, sebaliknya mahu menggunakan sebaiknya masa berkempen yang berbaki beberapa hari lagi.

“Lepas pilihan raya umum, kita lihat semula. Kalau sesuai dengan tajuk dan sebagainya, kita bersedia,” katanya.

Terdahulu, sebuah NGO rakan siswa menganjurkan “Debat Polisi Parlimen Muar” membabitkan tiga calon di kawasan itu, iaitu BN, PN dan Muda di sebuah hotel malam ini.

Sementara itu, Helmy memaklumkan beliau tidak menerima jemputan ke debat itu dan fokusnya kini menemui seberapa ramai pengundi ketika berkempen.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo