NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Khairuddin jadi calon BN


Seorang lagi bekas pemimpin PAS sah bertanding di bawah BN dalam PRU15.

Setiausaha Agung BN Zambry Kadir mengumumkan bekas ahli jawatankuasa pusat PAS Khairuddin Aman Razali akan mempertahankan kerusi Parlimen Kuala Nerus menggunakan tiket BN.

Zambry turut mengesahkan Pengerusi Umno Selangor Noh Omar digugurkan di kerusi Parlimen Tanjong Karang apabila menamakan Habibah Mohd Yusof sebagai calon di situ.

Dalam kenyataan hari ini, Zambry mengemukakan senarai calon di tujuh kerusi Parlimen yang tidak diumumkan ketika acara pengumuman Selasa lalu.

Berikut adalah senarai calon tersebut:

Tumpat - Che Abdullah Mat Nawi

Kuala Nerus - Khairuddin Aman Razali

Tanjong Karang - Habibah Mohd Yusof

Batu - A Kohilan Pillay a/l G Appu

Bandar Tun Razak - Chew Yin Keen

Jempol - Shamsulkahar Mohd Deli

Kuala Pilah - Adnan Abu Hassan

"Daripada tujuh kawasan ini, dua kawasan iaitu Tumpat dan Kuala Nerus menyaksikan BN menampilkan dua calon secara direct candidate atas sifat keterbukaan dan perpaduan," kata Zambry.

Che Abdullah adalah bekas setiausaha PAS Kelantan yang juga penyandang kerusi Parlimen Tumpat. Dia antara beberapa penyandang yang tidak disenaraikan sebagai calon PAS dalam PRU kali ini.

Terdahulu hari ini, Pengerusi BN Kelantan Ahmad Jazlan Yaakub mengumumkan Che Abdullah bakal bertanding di Tumpat menggunakan tiket BN.

Sementara itu, pengumuman A Kohilan Pillay sebagai calon di kerusi Parlimen Batu menjawab pertikaian antara MCA dan MIC berhubung parti mana yang akan mewakili BN di situ.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo