NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

iPhone Boleh-Lipat Pertama Dihasilkan Di China


Apple masih belum memasarkan iPhone skrin boleh-lipat dengan beberapa ramalan mengatakan peranti pertama dalam kategori ini oleh mereka adalah sebuah iPad. Di China, saluran YouTube 科技美学 yang tidak lagi mahu menunggu dan menghasilkan sendiri sebuah iPhone boleh-lipat.

Proses membangunkan iPhone ini mengambil masa 200 hari dan mengorbankan 37 skrin berbeza untuk mencari komponen yang paling sesuai. Bahagian tubuh sebuah Motorola Razr digunakan sebagai ganti kerangka iPhone yang tidak boleh dilipat. Walaupun prototaip ini berjaya dihasilkan ia tidak tahan lama. Skrin mula rosak dan pecah selepas beberapa hari digunakan.

Jelas untuk menghasilkan telefon boleh-lipat bukanlah sesuatu yang mudah. Maka tidak mengejutkan Apple menanti masa yang sesuai dan menanti teknologi untuk menjadi lebih matang sebelum menghasilkan pesaing kepada Z Flip dan Razr.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo