NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tian Chua yang ku kenali

Ini bukan Rafizi Ramli ataupun Shamsul Iskandar. Ini adalah antara sosok tubuh pejuang membebaskan Anwar Ibrahim. Walaupun dia adalah berbangsa Cina, dia bukan Cina Cauvinis seperti DAP. Dia cina moderate barangkali. Ketika dia muda dia berada disaff hadapan mempertahankan seorang melayu bernama Anwar Ibrahim yang dipenjara. Dia juga pernah dipukul, dibantai dan dipenjarakan demi Anwar. 

Dia juga pernah dipukul dihadapan Ibu Pejabat PKR, namun dia setia bersama PKR. Aku pernah berseloroh orang kanannya untuk menghulurkan borang PAS, namun jawapannya adalah setia bersama PKR. 
Hari ini Parlimen Batu sudah diumumkan wakil PKR yang akan bertanding. MP Batu sekarang yang sangat teruk prestasinya diumumkan sebagai calon. Alasan Anwar Ibrahim adalah untuk beri laluan kepada anak muda. Abistu, Wan Azizah yang lebih tua dari Tian Chua, tiada jawatan dalam Parti diberikan kerusi selamat. Abis anak beranak sapu kerusi. Orang yang setia dengan parti dicampak keluar. 
Aku berharap Tian Chua akan terus berada dalam persada politik Tanah Air. Harap rakyat juga paham dan lihat sikap sebenar Anwar Ibrahim yang hanya mementingkan kedudukan dirinya dan anak beranaknya sahaja. Kalau orang yang setia dengannya dia tidak jaga, bagaimana nak harap dia menjaga rakyat. Hampeh!!!

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo