NOTIS:

Belum ada lagi....

Kerjasama Pas-UMNO: Bersatu akan minta penjelasan Pas malam ini

0

Menurut Muhyiddin, perkara membabitkan kerjasama dengan UMNO sudah banyak kali dibincangkan bersama Pas dalam mesyuarat PN, sebelum ini, katanya. - Gambar fail

KUALA LUMPUR: Pengerusi Perikatan Nasional, Tan Sri Muhyiddin Yassin akan meminta penjelasan Pas mengenai pendirian yang dibuat sebahagian pimpinan parti itu pada Muktamar Tahunan Pas Pusat ke-68, baru-baru ini.
Jelasnya, setakat ini beliau masih belum menerima sebarang maklumat tentang isu tersebut.
"Kita akan minta (penjelasan) dalam mesyuarat (PN) malam ini. Mungkin daripada Presiden Pas ke atau Setiausaha Agung (Pas) yang ada mungkin boleh memberi sedikit penjelasan.
"Kalau ya ada perundingan atau perbincangan atau benar-benar serius dan sejauh mana perkara itu akan berlaku." Katanya ketika ditemui media selepas hadir melancarkan Buku Autobiografi Tan Sri Ampi di sini petang tadi.
Bagaimanapun, perkara membabitkan kerjasama dengan UMNO sudah banyak kali dibincangkan bersama Pas dalam mesyuarat PN, sebelum ini, katanya.
Jelas Muhyiddin, pemerhatian beliau mendapati UMNO sendiri telah pun membuat ketetapan sejak tahun lepas untuk menolak sebarang kerjasama dengan Bersatu sehingga ke hari ini.
"Sebab itu kalau dah tolak Bersatu, kita dah tubuh Perikatan Nasional dan Pas bersama kita.Jadi kita nak dapat penjelasanlah macam mana nak menghadapi terutamanya dalam pilihan raya akan datang.
"Adakah kita akan tentang Barisan Nasional (BN)? Bagi saya dah memang begitu," katanya.
PN akan membuat ketetapan sejurus sahaja mendapatkan penjelasan daripada Pas malam ini, tambahnya.

Sumber | Astro Awani 


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo