NOTIS:

Belum ada lagi....

BERJASA sedia hadapi PRU15

0


BANGI, 21 Zulkaedah 1443H, Selasa – Parti BERJASA sudah bersedia menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kerana persiapan telah lama dilaksanakan daripada pelbagai sudut kekuatan.

Presidennya, Ustaz Haji Zamani Ibrahim berkata, pihaknya aktif bertemu dan berbincang dengan parti-parti yang ingin membina semula negara serta membetulkan kerosakan sistem politik tanah air, menerusi jajaran baharu.

Beliau berkata, jajaran baharu itu akan menghidangkan pengundi dengan pimpinan baharu yang lebih berwibawa. 

“Sudah sampai masanya jajaran baharu mengambil alih pimpinan negara dengan muka baharu, pemain muka lama yang bermasalah integriti mesti direhatkan demi kemajuan negara yang bermaruah.

“BERJASA telah menghimpunkan ramai daripada kalangan pimpinan parti berwibawa, pimpinan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan tokoh-tokoh kebangsaan untuk turut bersama pimpin negara ini. 

“Kita telah menyakinkan mereka bahawa kalau kita tidak bertindak sekarang membetulkan dan membina negara, bila lagi dan siapa lagi yang kita nak harapkan kalau bukan kita yang cintakan untuk membina semula negara,” katanya ketika dihubungi Ismaweb.net, hari ini.

Dalam usaha memantapkan jajaran baharu, Ustaz Zamani berkata, BERJASA turut bersedia menerima pelawaan mana-mana parti untuk bekerjasama, dengan syarat ia mestilah membersihkan partinya daripada korupsi dan bebas tuduhan rasuah.

Sementara itu, BERJASA dan beberapa parti lagi yakin PRU15 mampu memberikan saingan sengit kepada Barisan Nasional (BN), Pakatan Harapan (PH) mahupun Perikatan Nasional (PN).

“Kebencian rakyat kepada parti-parti sedia ada akan memberikan kelebihan kepada jajaran baharu ini. Parti sedia ada gagal dalam menjalankan mandat rakyat bahkan lebih kepada kepentingan kuasa individu semata-mata. 

“PRU15 ini, rakyat akan ada pilihan calon calon terbaik dan berwibawa, saya mengharapkan rakyat mesti cerdik dan bijak untuk memilih. Masa depan dan kemajuan negara adalah terletak kepada kuasa rakyat,” katanya.

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mempunyai tempoh sehingga Julai tahun depan sebelum mengadakan PRU15.

Namun, desas-desus PRU15 semakin hampir apabila perdana menteri sendiri memberi ‘hint’ bahawa pembubaran Parlimen tidak akan dilewatkan walau sesaat.

Katanya, paling lewat PRU15 boleh diadakan pada Julai 2023, bagaimanapun beliau tidak menolak kemungkinan pilihan raya mungkin diadakan lebih awal daripada tarikh akhir penggal.


Sumber | Ismaweb.net


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo