NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

'Usain Bolt Malaysia' mohon maaf

Azeem mohon maaf selepas penyertaannya dalam acara saringan kedua 100 meter Sukan SEA Hanoi dibatalkan.

KUALA LUMPUR: Pelari pecut negara, Muhammad Azeem Fahmi memohon maaf susulan penyertaannya pada saringan acara 100 meter (m) lelaki di Stadium Nasional My Dinh, petang tadi dibatalkan.

Permohonan maaf itu dibuat Azeem yang diberi julukan 'Usain Bolt Malaysia' menerusi media sosial Twitter dengan dia menulis: "im sorry Malaysia".

Terdahulu, ketua jurulatih olahraga negara, Manshahar Abd Jalil mengesahkan bahawa penyertaan Azeem dalam acara itu memang sah dibatalkan, sekali gus menyebabkan impian Malaysia meraih emas hatrik acara berkenaan tidak tercapai.

Beliau menjelaskan, tidak ada apa kontroversi mengenai insiden berkenaan seperti yang digembar-gemburkan oleh netizen di media sosial kononnya pegawai perlumbaan tersalah membuat keputusan.

"Selepas dijelaskan pengadil dan juga pengarah teknikal dengan bukti, memang menunjukkan Azeem keluar lebih awal kerana kakinya tidak menjejak blok permulaan itu sebelum ataupun ketika tembakan pistol pelepasan.

"Tidak ada kontroversi, segala bukti sudah ditunjukkan oleh pihak juri, pengarah teknikal, pengadil sudah menunjukkan bukti yang jelas kepada saya.

"Pengurus pasukan, jurulatih pecut, jurulatih Poad (Md Kassim), jurulatih Balachandaran pun ada. Buat masa ini untuk Azeem memang rezeki dia setakat itu sahaja.

"InsyaAllah akan datang ada yang lebih baik untuknya," kata Manshahar selepas tamat saingan riben biru sebentar tadi yang menyaksikan seorang lagi pelari negara, Arsyad Md Saat menduduki tempat keenam pada aksi final.


Sumber | BH Online

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo