NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Rimau Muda mampu mengaum di Hanoi
SKUAD Bawah 23 negara (B-23) mampu untuk mencipta keputusan lebih positif di Sukan SEA Hanoi, Mei ini berbanding ketika di Kejuaraan B-23 AFF sebelum ini.

Keyakinan itu dilaungkan bekas pemain kebangsaan, Lim Chan Yew yang menyifatkan 31 pemain yang dipanggil ke kem latihan pusat bermula 19 April lalu dijangka memberi impak besar kepada skuad kendalian Brad Maloney tersebut.

“Apa yang saya lihat dengan senarai 31 pemain dipanggil kali ini terdapat banyak perbezaan berbanding pertandingan AFF B-23 tempoh hari yang mana banyak nama tak dipanggil ketika itu dipanggil semula bagi perkuatkan pasukan.

“Malah apa yang saya lihat, untuk call up kali ini, coach Brad dapat panggil hampir semua pemain utama yang dia mahukan. Cuma mungkin ada beberapa nama itu tidak dipanggil atas sebab yang kita sendiri tidak tahu.

“Bagaimanapun saya yakin pasukan ini mampu beraksi dengan lebih baik berbanding dengan apa yang ditampilkan dalam saingan AFF B-23 tempoh hari,” katanya.

Ditanya mengenai ketiadaan dua pemain sayap Johor Darul Ta’zim (JDT), Arif Aiman Hanapi dan Akhyar Rashid dalam senarai tersebut, Chan Yew mengakui ketiadaan dua tonggak tersebut bakal memberi kesan di bahagian serangan Harimau Muda.

Bagaimanapun, katanya, dia percaya kehadiran semula Hadi Fayyadh Abdul Razak dengan Luqman Hakim Shamsudin dan beberapa pemain lain mampu mempertajamkan lagi bahagian serangan pasukan negara.

“Kesan itu sudah tentu akan ada, cumanya kita tidak tahu lagi sama ada ia besar atau tidak. Tetapi pada pandangan saya kita tidak perlu khuatir sangat dengan ketiadaan Arif Aiman dan Akhyar.

............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo