NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Celcom, Digi, Maxis Dan U Mobile turut nyatakan sokongan keputusan penyedia rangkaian tunggal 5G di Malaysia


CelcomDigiMaxis dan U Mobile kini menyatakan sokongan dan mengalu-aluka keputusan kerajaan dalam meneruskan Rangkaian Borong Tunggal, serta penawaran pegangan ekuiti pada Digital Nasional Berhad (DNB).

Ke empat-empat syarikat ini turut mengatakan mereka akan berbincangan dengan pihak kementerian, SKMM dan pemain industri berkenaan butiran lanjut untuk pelaksanaan model berkenaan.

Dengan langkah ini juga, kita mungkin akan dapat melihat pelbagai syarikat telekomunikasi mula bersedia untuk penawaran rangkaian 5G bagi para pelanggan tidak laaa lagi.

Sebelum ini, syarikat telekomunikasi ini menyatakan hasrat untuk membentuk dua penyedia borong untuk infrastruktur 5G. Namun, selepas pelbagai perbincangan, kerajaan memilih untuk mengekalkan DNB, tetapi membuka pegangan ekuiti sehingga 70% kepada syarikat-syarikat telekomunikasi.

Sumber | Amanz
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo