NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bomba Selangor hantar anggota, aset bantu mangsa banjir Terengganu


SHAH ALAM: Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Selangor sudah menghantar pasukan bagi membantu melancarkan pemindahan mangsa banjir di Terengganu.

Pengarah Bomba Selangor, Norazam Khamis, berkata pihaknya menghantar sembilan anggota, dua bot dan sebuah lori lima tan bagi tujuan itu.

"Bantuan dari Bomba Selangor bertolak ke Terengganu pada jam 6 petang tadi dan dijangka tiba jam 1 atau 2 pagi nanti," katanya kepada BH, hari ini.

Beliau berkata, pihaknya juga berjaga-jaga memandangkan keadaan cuaca tidak menentu ketika ini.

"Selangor juga sedang bersiapsiaga bagi operasi banjir kilat di Selangor.

"Terdapat 42 pemantauan dilakukan terutama di lokasi seperti Hulu Langat, Sepang, Klang, Kuala Selangor, Taman Sri Muda.

"Sebanyak 10 Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) yang terbabit dalam usaha ini, antaranya BBP Shah Alam, BBP Sepang, BBP Banting, BBP Pelabuhan Klang dan BBP Bestari Jaya," katanya.

Sumber | BH Online 
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo