NOTIS:

Belum ada lagi....

UMNO Selangor berharap dapat autonomi teruskan Muafakat dengan PAS

0

KUALA SELANGOR - UMNO Selangor berharap pucuk pimpinan tertinggi parti itu memberi autonomi untuk meneruskan kerjasama dengan Pas di negeri ini menerusi Muafakat Nasional (MN).

Pengerusinya, Tan Sri Noh Omar berkata, hubungan kerjasama antara UMNO dan Pas di negeri ini amat baik dan dilihat lebih berkesan.

"Kalau boleh Selangor ini berilah autonomi untuk menguruskan sendiri (kerjasama antara UMNO dan Pas).


"Setakat hari ini, kita ada hubungan yang baik dengan Pas. Kita nampak MN di Selangor ini lebih berkesan," katanya pada sidang akhbar selepas Lawatan Kerja di Aducktive Good Sdn Bhd di Kawasan Perindustrian Kota Puteri di sini pada Khamis.

Noh yang juga Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi berkata, pelbagai usaha dilakukan bagi memperkukuh MN termasuk mengadakan perbincangan dan mesyuarat pada bulan lalu.

"Kita minta diberi sedikit keistimewaan di Selangor ini untuk UMNO dan Pas meneruskan kerjasama MN," ujarnya.

Beliau bagaimanapun berkata, segala keputusan berhubung kerjasama itu terserah kepada kepimpinan parti masing-masing.

"Apa pun keputusan, ini diputuskan pucuk pimpinan peringkat atas dan kita akan mengikut ketetapan ditentukan," katanya.

Sumber : SH


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo