NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Saingan Galaxy Z Fold, Xiaomi Mempatenkan Peranti Skrin Boleh-Lipat


Tahun ini Xiaomi Mi Fold dilancarkan sebagai pesaing kepada Galazy Z Fold. Peranti masih belum dilancarkan di luar dengan jualannya hangat seperti pisang goreng. Kini mereka dilihat mempatenkan sebuah lagi peranti skrin boleh-lipat dengan rekaan mirip Z Flip dan P50 Pocket.

Peranti akan menggunakan dwi-kamera yang disokong melintang di bahagian luar dan kamera dalaman pula diletakkan dalam lubang skrin berbentuk bujur. Sebuah skrin sekunder yang kecil dapat dilihat bersebelahan dwi-kamera utama. Aneh sekali peranti ini tidak dilengkapi pengimbas cap jari sisi seperti Z Flip. Kewujudan paten tidak bermakna peranti akan dihasilkan. Tetapi apabila melihat kejayaan Samsung adalah tidak masuk akal buat pengeluar lain tidak memberikan saingan kepada Z Flip.

Sumber MySmartPrice
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo