NOTIS:

Belum ada lagi....

Ciri VoWifi aktif kepada semua pengguna Android - Maxis

0

Semalam Maxis mengaktifkan ciri panggilan suara menggunakan WiFi atau lebih dikenali sebagai VoWiFi. Menurut laman FAQ yang diterbitkan, ciri diaktifkan kepada semua pengguna Maxis Postpaid dan juga Hotlink sekiranya peranti yang digunakan menyokongnya. Ia walau bagaimanapun tidak boleh digunakan oleh pelanggan multi SIM one line (MISM).
Maxis juga mengatakan ciri VoWiFi hanya disokong pada peranti Android sahaja pada waktu ini. Dengan VoWiFi panggilan telefon boleh dilakukan menggunakan rangkaian WiFi yang digunakan. Ini amatlah berguna dalam situasi di mana rangkaian selular Maxis adalah lemah seperti di bangunan tinggi atau kawasan pedalaman.

Untuk menggunakannya, ciri VoWiFi perlu diaktifkan pada tetapan sambungan peranti Android secara manual oleh pengguna. Pelanggan perlu merujuk laman pengeluar untuk melihat sama ada peranti mereka menyokong ciri ini. -Amanz
............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo