NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Perhimpunan Agung BERSATU pada 18-19 Disember ini
30 SEPT : Mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) menetapkan tarikh persidangan Cawangan, Bahagian dan Persidangan Agung 2021 bermula pada 9 Oktober sehingga 19 Disember tahun ini.

Setiausaha Agung BERSATU, Datuk Seri Hamzah Zainuddin berkata, tarikh mesyuarat di peringkat cawangan telah ditetapkan bermula 9 Oktober sehingga 30 Oktober ini.

“Manakala, persidangan Bahagian pula akan diadakan pada 12 November sehingga 14 November 2021 dan Persidangan Agung Tahunan 2021 pula akan diadakan pada 18 Disember sehingga 19 Disember akan datang.

“Persidangan-persidangan tersebut akan dilakukan secara fizikal, maya atau hybrid bergantung kepada kelulusan serta SOP yang ditetapkan oleh pihak-pihak berkuasa yang berkenaan,” jelasnya.

Sementara itu, Hamzah berkata, MPT BERSATU turut merakamkan ucapan setinggi tahniah kepada Tan Sri Muhyiddin Yassin di atas pelantikan beliau sebagai Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN) yang bertaraf Menteri.

Menurutnya, pelantikan Presiden BERSATU sebagai Pengerusi MPN merupakan satu pengiktirafan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri di atas sumbangan, peranan serta keupayaan beliau merealisasikan segala perancangan Kerajaan bagi memulihkan negara daripada pandemik COVID-19.

“Selain itu, MPT BERSATU juga mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri dan Kerajaan di atas pembentangkan Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK-12) di Dewan Rakyat pada 27 September lalu.

“BERSATU menyokong penuh dasar, perancangan serta inisiatif yang digariskan dalam RMK-12.

“MPT BERSATU menyifatkan RMK-12 adalah sebuah pelan pembangunan yang holistik serta tersusun dalam tempoh 5 tahun kehadapan bagi merancakkan semula ekonomi negara dan membela kebajikan rakyat disetiap peringkat,” ujarnya lagi.


............oo000oo........... 
PENAFIAN 1Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo