Responsive Ad Slot

98 kenderaan diarah patah balik di SJR Bentong

KUALA LUMPUR: Sebanyak 98 kenderaan diarahkan berpatah balik ketika cuba melalui tiga sekatan jalan raya di sekitar daerah Bentong dalam tempoh Pelan Pemulihan Negara (PPN) sejak Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Zaiham Mohd Kahar, berkata semua pemandu diarah berpatah balik selepas pemeriksaan mendapati mereka tidak mempunyai dokumen sah untuk merentas negeri.

"Ini termasuk tiada (surat) kebenaran merentas negeri daripada Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan ada yang menggunakan surat kebenaran oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas sebab yang tidak munasabah.

"Kita turut mengeluarkan lima kompaun atas pelbagai kesalahan lain," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurutnya, tiga sekatan jalan raya didirkan di sekitar daerah Bentong iaitu selepas Plaza Tol Bentong menghala ke Kuantan; hadapan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bukit Tinggi dan Jalan Simpang Durian, Manchis.

"Kita minta orang ramai mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

"Kita tidak akan teragak-agak mengambil tindakan kompaun ke atas individu yang melanggar peraturan mengikutPeraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (PPPDPPB) 2021," katanya.

- BH

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo