Responsive Ad Slot

Rayuan BPR boleh dibuat hingga Rabu ini
28 JUN: Orang ramai boleh membuat permohonan rayuan Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) secara dalam talian di di sesawangnya https://bpr.hasil.gov.my/ sehingga Rabu ini.

Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), berkata rayuan sama juga boleh dibuat di kaunter perkhidmatan di pejabat cawangan, pejabat satelit, Pusat Khidmat Hasil (PKH) menerusi janji temu melalui portal rasmi BPR, berdasarkan hari bekerja di setiap negeri antara jam 8 pagi hingga 12 tengah hari.

“Perkhidmatan ini selaras dengan pengumuman perlanjutan fasa pertama Pelan Pemulihan Negara oleh kerajaan, semalam.

“Selain itu, pelanggan juga boleh menyelesaikan urusan dengan menggunakan kemudahan Kotak Serahan di pejabat cawangan, pusat satelit, PKH serta di pejabat daerah di Sabah dan Sarawak berdasarkan waktu operasi pejabat berkenaan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu LHDN juga memaklumkan, kaunter duti setem hanya akan beroperasi pada hari bekerja di setiap negeri melalui janji temu, antara 8 pagi hingga 12 tengah hari.

“Janji temu dibuka kepada pelanggan dan pembayar duti individu yang tidak boleh mendaftar sebagai pengguna Stamp Assessment And Payment System (STAMPS) sahaja.

“Pembayar duti selain individu (Ejen STAMPS) diwajibkan untuk mengemukakan permohonan dan bayaran secara dalam talian melalui STAMPS . Janji temu Ejen STAMPS di kaunter hanya untuk kes tertentu,” katanya.

Semua permohonan janji temu untuk urusan duti setem boleh dilakukan melalui e-mel atau panggilan telefon kepada PSC dengan merujuk senarai nombor perhubungan dan e-mel di laman sesawang rasminya.

Dalam kenyataan sama, kaunter pusat bayaran di Pusat Bayaran Kuala Lumpur, Pusat Bayaran Kota Kinabalu dan Pusat Bayaran Kuching akan beroperasi dari jam 8 pagi hingga 12 tengah hari dari Isnin hingga Jumaat.

Ia hanya bagi urusan cukai pegangan, seniman kembara, cukai keuntungan harta tanah oleh pemeroleh dan kompaun iaitu hanya menerima bayaran tunai atau cek.

Sebarang pertanyaan dan maklum balas berkaitan boleh dimajukan kepada LHDNM melalui Hasil Care Line di talian 03-8911 1000 atau 603-8911 1100 (Luar Negara) serta di portal rasmi LHDNM di pautan pantas

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo